Opakovaný streptokok

Dobrý den, od října-tedy během 2 měsíců, jsem prodělala 4 streptokokové angíny. Dostala jsem pokaždé antibiotika a max do 5 dnů byla angína i streptokok zpátky. Při třetí angíně jsem byla poslána do nemocnice, kdy jsem měla absces. Po týdnu jsem opět chytla angínu, chodila jsem na penicilinové injekce (tejden) a teď budu dostávat jednou týdně Pendepon až do konce roku. Hned na začátku ledna mám jít na odstranění krčních mandlí, tak prý by mě ten Pendepon měl udržet "zdravou" do té doby. Jenže na tu operaci se mi vůbec nechce, bojím se a prý to neni nejlepší volba. Jenže už mě nenapadá co více bych mohla udělat, abych se streptokoka zbavila. Beru probiotika, vitamín C a teď jsem dobrala i Imunoglukan. Sice by na mě měl "působit" ten Pendepon ale opět cítím škrábání v krku. Chtěla bych jen slyšet váš názor, jestli je operace nutná nebo nějaká jiná vaše doporučení. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím si, že postup je správný, důležitá je pendeponizace, která by Vás proti streptokokovi měla ochránit. Doporučovala bych ještě imunologické vyšetření, aby se vyloučila nějaká porucha imunity, která by vedla k opakovaným streptokokovým infekcím. Pokračujte v užívání probiotik, můžete přidat ještě Immunostim k posílení slizniční imunity. pokud se angína opakují tak často a dokonce jste měla absces, tak by opravdu tonsilektomie mohla Vaše problémy vyřešit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: