Opakovaný zánět

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám takový problém, zhruba před 2 lety jsem začala chodit s přítelem, byli jsme spolu asi tak 2-3měsíce a já dostala zánět, který se projevoval výtokem,pálením při sexu a svěděním, zašla jsem ke gynekologovi a ten mi předepsal Canesten plus mastičku pro mého přítele.Vše se asi po týdnu zlepšilo a zánět zmizel.Párkrát mi přítel oznámil že má problémy on ale mě nic nebylo. Projevoalo se to svěděním penisu a malým červenými pupínky.Letos v létě mi gynekolg našel ,,cystu" je mi 18let. Zašla jsem teda za jiným, protože můj mi řekl že počkáme dva měsíce pokud to zmízí a když ne budu muset na operaci. Jiný doktor mi řekl že žádnou cystu nemám takže mi dal antibiotika a vše zmizelo, zmizela i bolest kterou jsem cítila při sexu, takový silný bodnutí v podbřišku.Jsem s přítelem dlouhodobě v zahraničí, takže ke gynekologovi chodím skoro po roce, antikoncepci mám v zásobě.Teď asi před 2dnama se opět zánět objevil u mého přítele a den poté i u mě, používám gynopevaril čípky a mastičku ale nějak se mi to přestává zdát, přítel četl i o alergii na partenra může to být i tohle? a bolest,kterou jsem cítila při sexu se znovu objevila.Můžete mi poradít prosím? Předem moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, alergie na sperma partnera to sice být může, ale pravděpodobnější je zánět - mělo by se však určit, jakého je tento zánět druhu (mykosa jsou kvasinky, na které máte mastičku a čípky, ale na bakteriální nebo jiný zánět vaše mastička a čípky působit nebudou...). Proto na gynekologii po návratu určitě jděte nebo lépe tam, kde jste. Rozhodně se ted musí léčit i partner, jinak se vám potíže budou stále opakovat, protože se nakazíte navzájem. Podmínkou je také sex. věrnost, lze se nakazit někde "venku" a do vztahu přinášet nákazu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
Léčba křečových žil nejsou jen tabletky a bandáže
Články: Léčba křečových žil nejsou jen tabletky a bandáže
Ano, jsou sice často první...
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
ABCDE: Pět písmen pomůže s odhalením rakoviny kůže
Články: ABCDE: Pět písmen pomůže s odhalením rakoviny kůže
I když se zodpovědně...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: