Opakovaný zánět močového měchýře.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat co mám dělat a jak postupovat při stálém opakování močového měchýře. Má prosba je poněkud delší tak se předem omlouvám, ale jsem už opravdu zoufalá. Před 10lety jsem během jedné sezony měla asi 3* zánět moč.měchýře. Od té doby až do lonského jara jsem měla klid a nikdy jsem vážněji nestonala. Od lonského jara už jsem brala asi patery antibiotika, které vždy řádně doberu a i kontrolní moč je pak v pořádku. Bohu žel za měsíc až dva to mám opět zpátky. Potíže jako je bolest v podbříšku, pálení, svědění a řezání. Beru taky pravidelně už několik měsíců brusinky, ale jak je vidět stejně nepomáhájí. Jak jsem psala nikdy jsem vážněji nestonala, ale loni se mé zdraví nějak zvrtlo a byla jsem u doktora každou chvilku. V září jsem měla ošklivou angínu s abscesem v krku a ležela jsem i pár dní na krčním oddělení v Mostě, kde to vypadalo na odebrání mandle, ale antibiotika pomohla tak jsem byla propuštěna domu. 3 týdny na to jsem měla zároven močový měchýř i angínu zpátky a pak ještě jednou postupně obojí. Na vše jsem dostávala antibiotika zároven jsem si koupila i laktobacílky také už druhé balení po 60ks. Angína už mi konečně ustopila díky doktorce na imunologiji, která mi nechala udělat vakcínu a po dobrání první ze čtyř lahviček mandle konečně ustoupili (doufám, že jsem to nezakřikla) asi před 3týdny. Zajímalo by mě jestli se třeba dělá taky nějaká autovacína na moč. měchýř a dá se brát společně s vakcínou na streptokoka co jsem měla několik měsíců v krku. Nevím , jestli tyhle dvě nemoci mají něco společného, ale opravdu bych vám byla vděčná za radu jak se dát konečně dohromady, zbavit se zánětu moč.měchýře a fungovat znovu jako do lonského roku . Děkuji Vám moc za přečtení mého zdravotního problému a snad odpovědi co mám dělat. Děkuji Libuše

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obě nemoci spolu mohou souviset, zejména pokud by byly způsoben stejnou bakterií. Někdy je opakovaná infekce v močovém měchýři podmíněna zvýšenou citlivostí sliznice močového měchýře způsobené prvotní infekcí MM. Navíc je tam prostředí pro přetrvávání bakterií (tj.hůře se jich zbavuje obecně). Kromě brusinek lze užívat Urovaxom (na lékařský předpis), také pomáhá pití kopřivového čaje (max.dva měsíce, pak je nutné udělat přestávku alespoň dva týdny). Zda by bylo vakcínu možno vykultivovat, to se mi nepodařilo zjistit, ale zeptejte se své imunoložky. Proti zánětu dále pomáhá nošení vzdušného nedráždivého spodního i svrchního prádla, omezení dráždivých jídel (silné koření, čokoláda, kofeinové nápoje), a samozřejmě ochrana před prochladnutím (celková, nejen beder a stydké oblasti). Zvýšení příjmu tekutin pomůže vyplavit bakterie. Tak je vhodné zkontrolovat, zda je vše v pořádku po gynekologické stránce, aby bakterie způsobujíc zánět opakovaně nepřecházely do močového měchýře z gynekologické oblasti.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
opakované záněty | Od: Leona | 22.2.2009 12:50
Dobrý den, také jsem měla velké problémy s opakovanými záněty močového měchýře. Po vyléčení jsem vždy měla nějakou dobu klid, ale zanedlouho problémy zase začaly a s nimi i další léčba, další antobiotika... Přesně jak píše Libuše. Antibiotika mi navíc úplně rozhodily trávení. Vedle léků léků jsem taky zkoušela různé podpůrné preparáty, ale opravdu mi pomohl až Wobenzym, který mi doporučila kamarádka. V lékárně mi navíc řekli, že zvyšuje účinnost léčby antibiotiky, tak jsem si ho kouopila. Začíná se nejdřív s vyššími dávkami, které se pak snižují. Držím se už půl roku, trávení se mi zas vrátilo do normálu a mě se konečně opravdu ulevilo.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: