Opakovaný zánět spojivek

Dobrý den od května mám už po třetí zánět spojivek. Dvakrát se mi ho podařilo vyléčit optalmoseptonexem ale včera jsem musela na pohotovost. Už to nešlo vydržet víčka jsem měla oteklá a ustavičně mi tekly slzy a hnis z očí. Dostala jsem kapky a mast Floxal. Mám vyoperovanou štítnou žlázu beru Letrox a antidepresiva Olwexya. Nemůže to mít s tím něco společného? Už léta nosím kontaktní čočky teď ne když mám zánět. Jsem od rána unavená sotva hodím. Děkuji za radu a popřípadě jak tomu předcházet.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se jednat o infekční zánět spojivek, který se šířit kapénkovou infekcí. Nelze také vyloučit alergickou příčinu obtíží,pokud se budou obtíže opakovat, doporučila bych doplnit alergologické vyšetření. S léky na štítnou žláza a a santidepresivy zánět spojivek nesouvisí.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: