Opakovaný zánět středního ucha

Dobrý den. Můj šestiletý syn má potřetí (během tří let) zánět středního ucha. Dvakrát má ucho píchané,jednou mu prasklo samo (asi 5 min po příjezdu z pohotovosti,kde zánět neodhalili :-( ). Nikdy neměl před zánětem rýmu ani nebyl nastydlý. Na vyšetření nosní mandle jsme byli,ale při rýmě a mandle byla trochu zvětšená,ale to si myslím,že je při rýmě automaticky. Váhám,zda na odstranění mandle jít nebo ne. Syn nechrápe,nedýchá ústy. Nemá popisované příznaky,o kterých všude čtu. Nechci se unáhlit. Jaké máte ,prosím,zkušenosti se zánětem středního ucha bez předchozí rýmy? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, odstranění nosní mandle je běžným výkonem, který snižuje riziko zánětu středouší. Vhodné je také správné otužování dítěte, které vede ke snížení výskytu nachlazení, změna klimatického podnebí, apod. U dětí s opakovaným záněty je indikováno také antistreptokokové očkování a zavedení tlak vyrovnávající trubičky do bubínku (TVT).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: