Opakovany zapal plic

Dobry den, rada bych vas seznamila s mym zdr. problemem a poprosila o radu ci doporuceni. Jako mala jsem mela bronchitidu a snizenou imunitu, s pubertou se toto zlepsilo a nepocitovala jsem zadne zdravotni problemy. V roce 2012 (24 let) jsem poprve prijela do Svycarska a na podzim onemocnela oboustrannym zapalem plic. Ted ho mam bohuzel uz po ctvrte. Mistni lekarka mi doporucuje udelat mnoho odb. vysetreni, ale zde zdravotnictvi funguje tak, ze si vetsinu castky hradi pacient sam. Bohuze si to nemohu z financnich duvodu dovolit (lecba zapalu plic vyjde cca 60 000 Kc). Pristi rok se chci vracet do CR tak si chci nechat provest potrebne vysetreni pote. Na jare jsem byla na plicnim oddeleni, kde mi byl proveden test na spirometrii a na zaklade toho mi diagnostikovala lekarka astma a chopn. Predepsala mi kortikoidy, ktere neberu. Coz mistni lekarka vyvraci. Dale jsem byla vyslana na alergologii, kde vsechno dopadlo v poradku. Bohuzel onemocneni mame v rodine, deda z trpel chopn a pozdeji mel rozedmu plic, kvuli ktere zemrel. Jiz jsem zoufala. Poradte mi prosim ktere onemocneni se mne mohou tykat (samozrejme internet nabizi ty nejcernejsi varianty) a kam se pripadne obratit az budu v CR. Dekuji Vam za odpoved a preji hezky den.

Odpověď odborníka:

dobrý den, CHOPN a zápaly plic spolu mohou, ale nemusejí souviset. CHOPN může být jak velmi lehká, tak těžší, záleží na tom, jaké jsou Vaše spirometrické hodnoty. Napsala-li Vám Vaše lékařka kortikoidy, zřejmě inhalační, pak se asi pravděpodobná i ta astmatická složka, která se dá velmi dobře ovlivnit. Takže určitě není namístě být z toho, jak píšete, zoufalá. Je určitě potřeba se dostavit zde v ČR na kteroukoliv plicní ambulanci, kde Vás podrobně vyšetří. Můžete samozřejmě i k nám, i když tuto poradnu ze zásady nepojímám jako místo k propagaci. Jste-li v ČR pojištěná, tak je vše zadarmo.

MUDr. Zdeněk Skácel
MUDr. Zdeněk Skácel

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: PNEUMO - HOST s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Kuřáci, pozor: hrozí vám rakovina močového měchýře!
Články: Kuřáci, pozor: hrozí vám rakovina močového měchýře!
Kouření tabákových výrobků...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Klíště dokáže přežít v pračce i v mrazáku
Články: Klíště dokáže přežít v pračce i v mrazáku
Klíšťata existují na Zemi...
Velká rodina je spojena s rakovinou ledvin
Články: Velká rodina je spojena s rakovinou ledvin
Ženy, které začaly časně...
E-cigareta: pomáhá, nebo spíš škodí?
Články: E-cigareta: pomáhá, nebo spíš škodí?
Elektronická cigareta nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Konec boomu elektronických cigaret?
Články: Konec boomu elektronických cigaret?
E-cigarety se staly v...
Nechcete infarkt? Pánové, cvičte!
Články: Nechcete infarkt? Pánové, cvičte!
Odborníci tvrdí: intenzivní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x