Opakovaný zápal plic

Dobrý den, je mi 19 let a za posledí rok a pul jsem prodělala 3x přechozený zápal plic a 2x helicobactera. Začaly se mi dělat modřiny všude na těle a je mi celkově celkem zle. Dnes ráno se mi stalo že jsem cítila pichlavou bolest spojenou s tlakem, trvala asi hodinu. Trpím na Skoliozu a mám výrustky na 5 a 7 obratli. Moje BMI je 17,2(vážím 48kilo a měřím 167cm) Předem děkuji za odpověď! :) Klárka

Odpověď odborníka:

Milá Klárko, podle Vašeho popisu potíží, by bylo vhodné vyšetřit Vaší imunitu, 3x zánět plic je poměrně závažné. Pokud jste měla i pozitivního Helicobactera mohlo by to mít souvislost v tom smyslu, že pokud máte pálení žáhy mohlo se stát, že Vám kysleiny solná ze žaludku zaběhla do prúdušek a poškodila jej, až z toho byl zánět plic. Určitě ale by bylo vhodné posílit imunitu, absolvovat imunologické vyšetření, pokusit se přibrat na váze a taky začít pod dohledem rahabilitace a cvičení. Píchavá bolesti může opravdu být " od páteře", ale je potřeba vyloučit i jné příčiny, proty bych doporučila důkladnou kontrolu u Vašeho lékaře.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Život po infarktu
Články: Život po infarktu
Srdeční infarkt je vážný...
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Články: Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Stojíte nad mísou ovoce a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První pomoc při poranění oka
Články: První pomoc při poranění oka
Vážná zranění očí mají být...
Kašel je zcela přirozený reflex těla
Články: Kašel je zcela přirozený reflex těla
Kašel je přirozený reflex...
Nedostatek vitamínu D zhoršuje projevy atopického ekzému
Články: Nedostatek vitamínu D zhoršuje projevy atopického ekzému
Takzvaný "antirachitický...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x