Opakující se angíny

  • Dotaz od: Baumannová
  • Publikováno: 17.3.2008
  • uLékaře.cz

Synové 9 a 4 roky od října marodí, vždy týden jsou bez nemoci a opět onemocní angínou. Takže mají oba už potřetí antibiotika, vždy s týdenní přestávkou. Navštěvujeme i alergologa, takže brali rybomunil na posílení imunity. Mám obavy z následků a opětného vrácení nemoci. Prosím Vás o radu, jak postupovat. Oba užívají vitamíny, starší syn dostal nyní po třetí angíně pendapon. Jaké léky či vitamíny mohou pomoci? Jak jinak postupovat? Jsem opravdu nešťastná, sama jsem angínu už také měla. Děkuji,

Odpověď odborníka:

Dobrý den, základem je pečlivé dodržování léčebného režimu - synové musí onemocnění vyležet, i když třeba nechtějí být v posteli a jsou i bez teplot, a také dodržet rekonvalescenci - až tři týdny po odeznění onemocnění necvičit, nechodit mezi velké davy lidí, mít spíše klidový režim. Nutné je dbát na to, aby nedošlo k prochladnutí. Při takovém opakování angín by měla být antibiotika nasazena podle výsledků výtěru z krku (předpokládám, že to tak je) a bylo by vhodné syny vyšetřit na ORL, kde mohou doporučit další léčebný postup podle nálezu na mandlích a v okolí včetně odstranění mandlí, bylo-li by to opodstatněné. Jinak co se týká samoléčby, můžete zkusit kloktat 3 až 4 x denně některý z přípravků proti zánětu v krku (Stopangin, Jox - zde pozor na alergii na jód, ale Jox zároveň silně dezinfikuje, bylinková kloktadla apod., poradí Vám v lékárně).

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: