Opakující se bacily v krku a uzel na štítné žláze

Dobrý den,ráda bych se zeptala.V prosinci jsem brala antib.po dobrání mi byla udělána sedimentace(vyšla v pořádku i výtěr z krku),ale tupá bolest v krku přetrvávala.Navštívila jsem prakt.lékaře,udělal veškeré krevní testy,vše v pořádku až na výtěr.Ve výtěru betahaemol.streptokok a pneumokok.Brala jsem 7dní po 24hod.Doxybene,ale po dobrání opět vysoká sedimentace a zvětšené uzliny.Mudr mě ještě poslal na utz krku,kde zjištěn uzel na štítné žláze o vel.6*4mm hypechoický,nehomogenní,ohraničení dobře patrné.Slinné žlázy v pořádku,vaskularizace stítné žlázy přiměřená.Štítná žláza nezvětšena.Isthus 5mm.Pravý lalok 6,6ml a levý 5,3ml.Drobné uzliny podél v.jug.int.,největší bilat.za uhlem mandibuly cca 14*6mm.Chtěla jsem se zeptat,zda zvětšené uzliny souvisí s uzlem na štítné žláze nebo nedoléčeným zánětem.Mám se obávat ,že by se mohlo jednat o zhoubý nádor na štítné žláze.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spolu tyto dvě věci jistě nesouvisí, pro odpověd na otázku co je se štítnou žlázou byste měla být podrobněji vyšetřena - zejména hladiny hormonů štítnice, aby se zjistilo, jaká je její funkce. Při podezření na změny vás bude lékař léčit, patřičná vyšetření dělá endokrinolog (nevím, kdo vás na sono poslal, požadujte sledování u endokrinologa). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x