Opakující se bolest v krku

Dobrý den, asi před měsícem jsem byla u lékařky s bolestí v krku. Neměla jsem ani teplotu, ani nateklé uzliny, mandle měly normální velikost, akorát jsem měla krk zarudlý. Lékařka mi dala tabletky (prý ne úplně antibiotika), které jsem brala týden a nemoc se zdála vyléčená. Za čtrnáct dní mě v krku začalo bolet znovu, stejné příznaky bez teplot, ale tentokrát jsem měla velmi oteklý čípek v krku. Lékařka mi tedy nasadila antibiotika, které jsem brala čtrnáct dní. Ovšem teď, další dva týdny po jejich vysazení mě zase začalo bolet v krku. Opět bez jiných příznaků než bolesti a zarudnutí. Chci se tedy zeptat jestli to může být streptokok nebo je to jen obyčejná bolest v krku a k lékařce nemusím?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. "Obyčejná " bolest v krku může být způsobena více příčinami- infekčními, fysikálními, alergickými spouštěči. Příznaky nemoci Vás obtěžují, proto bych novou konsultaci u lékařky považovala za vhodnou.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: