Opakující se bolest v krku - problém déle léčen

Dobrý den, můj problém je takovýhle: na horách ( leden) mě začalo pobolívat v krku, takže jsem nasadil kloktání kořalkou.Za 5 dní problém vyřešen.Ale potom za měsíc mě začalo bolet v krku.Týden jsem bojoval šalvějí a kloktal jsem sůl, ale neúspěšně proto jsem zajel k mé Mudr a dostal antibiotika.Po anitioticích naprosto ok ... ale po 2 dnech bolest z5 .... takže jsem zůstal 3 dny doma ( po menší teplotě) a vše bylo ok. jenomže pak mě rozbolel krk znovu takže jsem šel k Murd. Ta mě vyléčila a všechno bylo v pořádku.Tři dny jsem ležel a byl jsem opět fit.Ale ted opět začalo bolet v krku .... takže jsem jel za Mudr a ta našla čep v krku takže opět antibiotika.Zítra je mám dobrat tak nes jsem byl na kontrole všechno v pohodě ( krev i moč skvělé výsledky - jako u mě vždy) ale jen co dojedu domů opět mě rozbolí krk.Musím přiznat že v poslední době jsem měl dost nervy ohledně školy a mimoškolního projektu a ještě koncertu a možná se tom má nějaký podíl ten stres. Ale zdá se mi to divné .... předtím při prvních antibiotikách jsem měl prostě klasickou "knedlu v krku" potom už to bylo ale jen takové lechtání a dráždění + hleny a silná rýma a tlak v čele ( ten přestal po 2. antibiotikách která jsem ještě nedobral) a ted se mi zdá ta bolest v krku jako kdyby šla od štítné žlázy prostě níž v krku.Chtěl bych slyšet váš názor proč se ta bolest neustále mění a opakuje ? Sestra přede mne dnes položila knížku která tvrdí že si za každou nemoc může každý tím že si ji vsugeruje ( s tím souhlasím jen částečně) Máte nějaké nápady ? osobně preferuji prva babské tryky protože vím jak to je s přidržovaním výzkumu farmaceutickými firmami ale pokud si budete myslet že ORL je nutné potom tam zajdu.Doufám že se v mém popisu problému vyznáte a tak trochu doufám že mě řeknete že mám jít žít normálně a ono to přejde ( tohle je vtip to samozřejmě neuslyším ;) ) Děkuji Vám za jakákoliv nápady připomínky a návrhy

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se bolesti v krku vrací, ORL vyšetření bych doporučila. Včetně výtěrů z krku a nosu. Při počátku bolestí můžete zkusit do krku stříkat Bioparox /lokální antibiotikum + kloktat Vincentku/, naopak nedoporučuji cucat ani kloktat různé přípravky s mentolem, které sice přechodně uleví, ale mohou způsobit vysychání sliznic, které jsou pak náchylnější k dalším infektů. Příčinou může být také reflux žaludečních šťav, které chronicky mohou dráždit sliznici.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: