Opakující se mykózy

Dobrý den. Začátkem září jsem od lékaře dostala na angínu penicilin a tím začal můj problém. Během pár dnů se mi dostavila mykóza a od té doby se jí více méně nemohu zbavit. Trápí mě neustálé svědění, zarudnutí, výtoky i otok. Paní doktorka mi dala už několik antibiotik, čípků i mastí, ale léky vždy jen zmírní projevy a poté se mykóza vrátí "v celé své kráse". Už se léčil i přítel, ale myslím, že zbytečně, protože od první mykózy spolu nespíme, protože je mi to nepříjemné. Avšak poslední dobou jsem vypozorovala, že se mi mykóza vždy vrátí nebo zhorší po "vrušení" (i bez styku). Chtěla bych se zeptat, zda je to možné a jak bych měla celkově problém řešit. Používám také Rosalgin a Candivac. Již dlouhodobě beru antikoncepci Vreya. Od té doby, co mám pořád mykózy se i více potím. Může to mít souvislost? Prosím poraďte. Děkuji

Odpověď odborníka:

1) vysaďte hormonální antikoncepci alespoň na 3 měsíce, Estrogeny v ní obsažené působí jako růstový faktor makotických infekcí. 2) Dbejte na pravidelnou hygienu obou partnerů před a po styku. 3) Pravidelně jednou týdně použijte Fermalac vaginal. 4) Nechte se celkově přeléčit tabletami s obsahem itrakonazolu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: