Opakující se průjmy

Dobrý den, velmi ráda bych položila dotaz týkající se opakujících průjmů u 9 letého dítěte. Průjem začal před 3 týdny, po dvou dnech bylo vše v pořádku nasazen byl hylak, jenže po pár dnech si dal syn třešně a průjem se vrátil, znovu nasazen hylak, byli jsme u pediatra, výtěry v pořádku. Ted byl týden zase bez průjmů a zase po 10 dnech ta samá situace ( ale přiznal se že snědl celé balení žvýkaček), nasadila jsem znovu hylak, ale nevím zda to už není třeba vystrídat za jina probiotika a hlavně mě trápí že se to porád opakuje, ted má jet na tábor a mám obavy,že se to stane znovu, k lékaři se mi s ním už nechce, vždy si připadám s přístupem nasí pediatričky jako hysterická matka a vlastně se nic neděje. Dále bych se ráda zeptala zda můžu dát endiaron ( má 39 kg), v lékárně tvrdili že od 12 let ale v letáku jsou jen kila.Jinak břicho syna nebolí ani při těch průjmech. Moc děkuji za názor, případně radu, Lenka

Odpověď odborníka:

Lenko, vím, že takovéto průjmy jsou obtěžující. Doporučuji vyměnit Hylak za probiotika, která můžete podávat i dlouhodobě (Biopron Forte, Swiss Laktobacily...). Bylo by vhodné je podávat i během tábora. Co se týká stravy, je vhodná nedráždivá, vynechat exotické ovoce mimo banánů, džusy. Endiaron se u dětí většinou nepodává, navíc Vámi popisované obtíže nevypadají jako střevní infekce, pro které je Endiaron určen.

MUDr. Zora Dostálová
MUDr. Zora Dostálová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Praktický lékař pro děti a dorost, Praha 6

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x