Opakující se průjmy, bolest žaludku, bolest pod žebry

Dobrý den, je mi 16 let a za poslední měsíc trpím často průjmy. Většinou je mi i špatně od žaludku a mám pocit na zvracení. Ze začátku to probíhalo zcela obvykle, jako vždy - bolest žaludku, průjem, následná dieta (pečivo, čaj) a vyléčení. Ale teď se mi ten průjem vždy po pár dnech vrací, lékařka mi nařídila dietu,beru probiotika a nedělají mi mastná jídla, ale i když jím jen to co mám, pořád mě většinout ráno trápí bolesti žaludku a bolest pod pravými i levými žebry (žlučník již rok nemám, laparoskopie kvůli kamenům). Také mívám pocit na zvracení. Byla jsem na ultrazvuku ale nic neukázal, krevní testy také čisté. Doktorka mi tvrdí, že je to psychický problém, ale nejsem si vědoma příčiny a vadí mi, že si myslí že si vymýšlím. Mám doporučení na gastroskopii, ale až za měsíc. Do té doby bych měla tiše trpět, ale bolesti pod žebry a v oblasti žaludku jsou někdy velmi silné a nemohu se soustředit, někdy ani pořádně narovnat. Ze začátku to bylo obvyklé, ale párkrát se to zopakovalo a je možné, že teď se to opakuje protože jsem ve stresu z toho, že se to opakuje a že mi všichni tvrdí, že mi nic není, nebo že mám psychický problém. Nevydržím dlouho čekat, je mi pořád zle, průjem jsem měla nyní tři dny za sebou a ráno mě vždy hrozně bolí žaludek a jakoby žlučník (ale ten nemám). Před měsícem jsem začala užívat antikoncepci, gynekoložka nepopřela že je to příčina, ale nyní jsem v týdnu kdy prášky neberu a stejně je mi špatně. Bolesti mi zatím zklidnil pouze anacit, ale přece to nebudu hltat měsíc až do toho vyšetření. V rodině máme cukrovku, aldzheimera, vředy a cisty. Mám strach a nechci být pořád nemocná. Prosím mohu něco dělat, nebo musím tiše trpět do toho vyšetření?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je neobvyklé, aby jste ve svém věku měla žlučníkové kameny. Možná by bylo vhodné vyšetření metabolismu. Jinak pokud zabírá anacid, měly by pomoci i jiné volně prodejné léky ovlivňující kyselost žaludeční šťávy. Obávám se, že budete muset vyčkat do gastroskopie

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
-12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: