Opakující srůsty

Měla bych takový dotaz.Již několik let trpím na srůsty v břiše po 5 operacích dutiny břišní neustále mě bolí břicho a laparoskopii nechci neustále podstupovat.Slyšela jsem,že v nějaké nemocnici v Praze se začnou tyto problematiky operovat přes stěnu žaludku bez jakékoliv jizvy a bolesti je to pravda?popř.nevíte na jaké se to bude dělat klinice?Předem děkuji za odpověd Nikola 17 let

Odpověď odborníka:

O technice přes žaludek nevím, ale pokud se budou srůsty rozrušovat, nadále se budou tvořit. a je jedno, jestli laparoskopicky nebo přes žaludek (osobně si to moc neumím představit). Za zkoušku stojí hyalobarier gel, který v určité míře zabraňuje srůstům, ty se tvoří bezprostředně do 48hodin po operaci. Nehradí ho pojišťovna, ale docela funguje, ikdyž ne 100%.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: