Opakující srůsty

Dobrý den,měla bych takový dotaz.Již několik let trpím na srůsty v břiše po 5 operacích dutiny břišní neustále mě bolí břicho a laparoskopii nechci neustále podstupovat.Slyšela jsem,že v nějaké nemocnici v Praze se začnou tyto problematiky operovat přes stěnu žaludku bez jakékoliv jizvy a bolesti je to pravda?popř.nevíte na jaké se to bude dělat klinice?Předem děkuji za odpověd Nikola 17 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nikolo. Nemyslím si, že nutným řešení bolestí ze srůstů je hned laparoskopie. Jistě bych nějakou dobu vyčkal, protože každá další operace znamená další srůsty, i když se bude jednat o výkon miniinvazivní. Pravdou je, že během laparoskopie se dají srůsty ošetřit nejšetrněji. Zvažte však, zda opravdu chcete podstupovat další operaci. O metodě operování přes žaludeční stěnu jsem neslyšel a nemyslím si, že je to reálné. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: