Opakujuca sa hnisava angina

Dobry den zijem momentalne v anglicku a rada by som sa s vami poradila pred mesiacom som dostala hnisavu anginu mala som vysoke horucky hnis na mandliach tak som sla do doktora a ten mi dal penicilin na 10dni vybrala som ho vsetko bolo v poriadku ale o tri dni nato som zasa nasla na msndliach hnis ale uz bez teplot a bilesti tak som vybrala dalsie antibiotika nejake sirokospektralne myslim ze sa volali zinat zasa mi hnis zmizol vsetko ok a po dobrati dva tyzdne nato zasa mam zvacsene mandle a biely hnis ktory sa snazim vyberat alw zasa bez teplot a bolesti len ten hnis prosim vas velmi pekne mozte mi poradit co s tym preco sa mi to vracia predtym som problemy s mandlami nemala len obcas mam na nich capy za vasu pomoc vam velmi pekne dakujem a prajem vam pekne sviatky a stastny Novy rok.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte zvětšené mandle a čepy, nemáte bolesti a horečky není nutná další léčba ATB. Čepy na mandlích jsou ve zvýšené míře olupující se buňky v záhybech na mandlích, dají se odstranit např. vatovou štětičkou a mohou mít nepříjemný zápach. Je možno čepy odstranit a záhyby vytírat jodglycerinem ( ČR je připravován v lékárně , na recept), poté dojde ke zmenšení a postupnému ústupu. Pokud by Vás trápily hodně zvětšené mandle a velké množství čepů je možné odstranění mandlí operačně.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: