Opalování v soláriu a opalování na slunci v čr

Paní doktorko,v září půjdu na HIV testy a chtěla bych se vás zeptat, jestli kdybych už teď byla nakažená HIV,tak jestli HIV infekce nebo vir může zmutovat opalováním na soláriu a opalováním na slunci (při vysokých teplotách a vedrech) v České republice? Chtěla by jsem už teď začít navštěvovat solárko a v létě se opalovat na slunci. Vím že na zahraniční dovolené kde jsou vysoké teploty a vedra HIV zmutovat může ale co u nás v České republice? Moc děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Tak to vám skutečně stoprocentě říct nedokážu. Ale co určitě s jistotou napsat můžu, je to, že opalování (slunce i solárium) vede vždy k oslabení obranyschopnosti a pokud máte v těla jakoukoli infekci, dáváte jí při opalování větší šanci na propuknutí.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: