Opar

Dobrý den, již několik let se mi dělá stále na stejném místě, tedy na pravé hýždi, opar. Vždy den před výsevem mě bolí kůže na dotek buď na noze, v třísle, nebo jinde na těle. Většinou bývá opar z několika puchýřků a na pravé straně, výjmečně se přenese i na levou hýždi. Není bolestivý, jen neuvěřitelně svědí. Jediné, co mi na opar zabíralo byly tabletky Zovirax, které jsem kdysi měla. Antivirotická mastička mi nepomáhá. Jinde se mi opary nedělají a netrpím ani na opary na rech. Prosím o radu, co dělat a zda je opar nebezpečný v případě, že bych například otěhotněla a co v takovém případě dělat. Předem děkuji za Vaši odpověď a radu. S pozdravem Bc. Lucie

Odpověď odborníka:

zdravím., opar je vždycky problém, v podstatě velmi špatně řešitelný,nic jiného, než brýt antivirotika při výsevu, nebo i kontinuálně jako prevenci nemůžete. Vtěhotenství budete muset příležitostně brát léky taky, je to menší zlo pro plod, beńež nechat probíhat virozu

MUDr. Romana Nyklová Skřivánková
MUDr. Romana Nyklová Skřivánková

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá ordinace chorob kožních a pohlavních, laserové pracoviště

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x