Opar

Dobry den. Dle doktora laboruji s nejakou infekci v tele ktera se usadila v mocovych cestach a nyni lecim zacinajici zanet antibiotiky Ciplox 500. V prubehu onemocneni mi vyskakaly opary na ktere celozivotne velmi trpim. (1 za 2 mesice nekdy i vice) Bolaky nejdriv svedily, nejsou videt, pote zcervenaji a povyrostou a rano se vzbudim s uplne opuchlym rtem. Prekvapilo me, ze opary se promenily v bolaky s bilou hlavickou viz. Foto a to se mi nikdy nestalo a to uz jsem mel oparu nespocet. Tyto se lisi tim, ze mi opravdu opuchly hodne rty, bolaky jsou tvrde s otokem kolem a temer je citim z druhe strany rtu (zevnitr u dasni), take jsou na dotek pomerne bolestive. Po 3 dnech mam take nyni pocit, ze bolaky nepatrne ustupuji, ale o to vice mam pocit, ze mi puchnou rty - aktualne ten spodni kde jsem mel take 1 z bolaku. Nevydrzel jsem to a bolaky jsem propichl a bylo to podobne jako s akne kdy zluty hnis vylezl ven. Mozna se me tim take ulevilo, protoze bolaky byly opravdu opuchle a tzv. táhly. Co by to mohlo byt? Jedna se vubec o opar? Cim takovy bolak vlastne lecit? Mazu si Tea tree olejickem a kremem Herpesin... take mam predepsane tablety Herpesin 200, ale nemam uplne pocit, ze by se to vyrazne lepsilo (po 3 dnech) Dekuji za radu.

Odpověď odborníka:

Podle fotografie může jít buďto o bakteriální infekci ( na tu by mělo fungovat to antibiotikum), nebo i o opar, který se druhotně infikoval. Bylo by vhodné na projevy nesahat, aby se infekce nešířila.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Články: Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Pocit studených rukou a...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Články: Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Pokud jste silný kuřák...
Krev v moči? Nikdy nejde o banalitu!
Články: Krev v moči? Nikdy nejde o banalitu!
Že vůbec nevíte, jakou...
Bronchitidu signalizuje nejen kašel: poznejte i ostatní příznaky
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: