Opar

Poslední dva roky jsem začala trpět opary (rty + brada) a nyní jsem se dočetla, že by jako prevence mohlo pomoci přeočkování na neštovice. Prosím o informaci, zda je to možné. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, virus planých neštovic patří mezi herpetické viry stejně jako virus oparu, ale očkováním proti neštovicím se neovlivní výsevy oparů. Doporučovala bych imunologické vyšetření, dle vyšetření se rozhodnout pro nějaký z preparátů na posílení buněčné imunity. Vhodné je mít u sebe i acyklovir /např. herpesin/ v tabletách, při začátku výsevu léčbu nasadit, čím později léčbu nasadíte tím menší efekt bude.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chudokrevnost
Články: Chudokrevnost
Chudokrevnost, neboli...
Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Články: Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Mnoho lidí o sobě říká, že...
Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Články: Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Většina kojenců si občas po...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Články: Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Pulz neboli tep nás...
Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Články: Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Silný a správně fungující...
Poruchy hlasu u dětí
Články: Poruchy hlasu u dětí
Příznakem poruchy hlasu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: