Opar

Dobrý den, manžel měl asi před čtvrt rokem pásový opar na obličeji, začalo to bolestí a otokem nosu, což se rozšířilo pod levé oko, následně puchýřky - nasazen Herpesin,konopná mast -vyléčeno cca po 3týdnech. Nyní před týdnem opět stejné příznaky-otok nosu, tentokrát s rozšířením pod pravé oko, dnes puchýřky již zaschlé, téměř bez otoku(sestoupil na spodní čelist). Včera náhlý otok pravého ucha včetně celé poloviny hlavy, bez puchýřků. Bolest pouze na dotek, znovu nasazen Herpesin. Dnes otok z ucha splaskl, na hlavě však zůstává, zvýšená teplota. NEvolnost není, po ibalginu teplota klesla.

Odpověď odborníka:

Dopručuji doplnit další vyšetření (ORL, imunologické) ke zjištění příčiny tohoto častého opakování herpesu u mladého člověka.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je nejčastějším...
Lékaři znají nový způsob, jak snížit nitrooční tlak u glaukomu
Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Články: Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Na první pohled se výše...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak zvládnout únavu při léčbě rakoviny
Články: Jak zvládnout únavu při léčbě rakoviny
Schvácenost je jedním z...
Může s nadváhou pomoci homeopatie?
Články: Může s nadváhou pomoci homeopatie?
Být štíhlý, fit a sexy, to...
Otrava paracetamolem a ibuprofenem
Články: Otrava paracetamolem a ibuprofenem
Paracetamol je jedno z...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: