Opar

Dobrý den,paní doktorko, asi před čtyřmi lety se mi objevil genitální opar. Léčbu antivirotiky jsem podstoupila (pouze jednou), ale opar (většinou jen jeden, asi 1xza tři měsíce)se mi stále objevuje. Před dvěma lety jsem samovolně potratila (na 5. týdnu), opar jsem v té době také měla, musela jsem podstoupit v nemocnici zákrok, protože se jednalo o zamlklé těhotenství. Lékaři, který mě operoval, jsem tuto skutečnost neřekla (opar skoro nebyl vidět, infekce byla v počátku), protože jsem se styděla. Po této operaci jsem žádný výraznější problém neměla, ultrazvuk je Ok, jen bolest při novém výsevu oparu je mnohem větší, bolí mě skoro až žíly v noze. Nyní se pokoušíme o miminko (asi 4. měsíce), ale bohužel se nám to nedaří. Navíc se bojím, že mi při operaci mohla být infekce z oparu přenesena např. na děložní sliznici. Co bych měla udělat, abych otěhotněla a dítě bylo zdravé!?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nelze doporučit nic víc než zdravý životní styl a psychickou pohodu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: