Opar a infekce

Dobrý den pani doktorko, Dovolte mi prosím dotaz. Po prodělaném hepes simplex HSV 1 (pod nosem a na rtech - celkem 3 ložiska) - mi doktorkou byla nasazen Herpesín na 5 dní. Herpes se zahojil, ovšem občas svědí. Je svědění normální projev i po prodělané terapií? PS: dodatečný dotaz je ohledně líbání v době po léčbě - kdy je to možné tak abych nikoho neinfikoval, vím, že virus nosíme všichni v sobě, ale přesto nerad opar šířil dál. Děkuji Vám.

Odpověď odborníka:

Svědění je projevem odhojování herpesu. Po zahojení již není nebezpečí přímého přenosu. Nejvíce infekční je vyvíjející se a prasklé puchýřky.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: