Opar a miminko

Dobrý den, ve čtvrtek memu synovi bude 8 týdnu. Moje mamka měla rýmu a vytvořil se ji pod nosem opar. Hlídala syna a ochutnavala z jeho láhve, jestli má sunar správnou teplotu. Může se synovi něco stát? Děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Teoreticky se syn může nakazit herpetickou gingivostomatitidou. Jedná se o onemocnění typicky dětského věku, ale v tomto časném věku většinou přetrvávají protilátky přenesené přes placentu od matky, proto je výskyt raritní. Poučte prosím svoji matku o správné péči o vašeho syna a o nevhodnosti postupu při přípravě dětské stravy.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Články: Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Nádor, nadměrný růst nebo...
Osteoporóza změní váš jídelníček
Články: Osteoporóza změní váš jídelníček
Nebo naopak – jídelníček...
Tajemství oparu zvaného pásový
Články: Tajemství oparu zvaného pásový
Každý z nás si pamatuje...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
 Nežádoucí reakce po kontaktu kůže s potravinami
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy tedy může být...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: