Opar (herpes) na bradě a nosu - pohlavní choroba?

Dobrý den, pane doktore. Před položením dotazu nastíním mou situaci: před 3 měsíci mi bohužel při souloži v erotickém klubu praskl kondom. Ten byl ihned vyměněn. Žádné problémy jsem nepociťoval. Po 2 měsících jsem ale přesto byl radši na prohlídce u dermatovenerologa, který mi řekl, že žádné příznaky pohlavních chorob u mně nevidí. Pro jistotu jsem si také nechal udělat test na HIV. Vyšel negativní. Problémy se ale začaly projevovat u mé přítelkyně. Cca po týdnu po oné souloži v erotickém klubu jsem měl soulož s přítelkyní, včetně orálního sexu (zdůrazňuji, že žádný opar na geniáliích jsem v té době neměl a nemám ani teď). Další týden na to se jí vytvořil opar na bradě a uzlina pod čelistí. Po několika týdnech opar i uzlina zmizely. Cca po 2 měsících se u ní ale objevil opar tentokrát na nose a zvětšená uzlina na straně krku. Lékař ji předepsal tablety Herpesin,s tím, že se asi jedná o pásový opar. Má otázka zní: má se přítelkyně obávat nějaké pohlavní choroby?? O návštěvě erotického klubu samozřejmě neví a opar a uzlinu připisuje stresu a tomu, že na opary trpěla i v minulosti. Opar na genitatliích nemá, nemá ani pálení při močení nebo výtok. Já žádné příznaky také nemám a doktor u mě pohl. chorobu vyloučil. Máme se obávat chlamydií či něčeho podobného? Pokud Herpesin zabere a opary se už nebudou objevovat, je zřejmé že o pohlavní chorobu nešlo? Předem mockrát děkuji za zodpovězení.

Odpověď odborníka:

U vaší přítelkyně může jít i o běžný opar. Ale nelze vyloučit genitální opar v obličejové lokalizaci, který se přenesl z vašich genitálií při orálním styku. Vy sám nemusíte mít opar, ale můžete virus bezpříznakově vylučovat. Herpesin by měl fungovat v obou případech.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Co prozradí jaterní testy?
Články: Co prozradí jaterní testy?
Prokázat hepatitidu je...
Bolest hlavy může způsobit i rýma!
Články: Bolest hlavy může způsobit i rýma!
70–80 % populace trpí...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Orgasmus… Co to vlastně je?
Články: Orgasmus… Co to vlastně je?
Lidé jsou asi tak rozdílní...
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: