Opar na rtu

Paní doktorko, chtěla bych se zeptat na opar na rtu. Opar mi pomalu mizí, a puchýřky mizí a tvoří se stroupky, které jsou ještě bolestivé. Chtěla bych se zeptat, kdy už nejsem infekční pro svého partnera, jedná se mi o líbání a např. orální sex. Když mi zůstane např, za tři dny už jen flíček po oparu mohu si dovolit tyto aktivity? Nebo musím počkat nějaký týden po prodělané infekci? Nechci riskovat přenesení oparu na ret nebo ještě hůř na pohlavní orgány. děkuji J.

Odpověď odborníka:

Opar je infekční po dobu, kdy se v puchýřcích vyskytuje tekutina obsahující virové částice. Když opar začne zasychat, již není infekční a není třeba se obávat nákazy druhé osoby.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: