Opar, syfilis?

Dobrý den, před pěti dny se mi na rtu udělal (i přes braní Ibuprofenu 400 mg) na dotek lehce bolestivý vřed a bylo to tři dny po půlhodinovém trhání zubu (osmičky) . Zajímá mne jestli by to mohl být jen opar nebo i syfilis?? Deset dní před vytvořením vředu jsem měl orální sex s holkou kterou jsem znal jen pár dní. Zasílám foto, děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně se jedná se o oparovou infekce. Ibuprofen této infekci nezabrání. Léčba v případě malého postižení není nutná, infekce sama odezní. Pokud by se opar dále rozšiřoval na velkou plochu směrem do obličeje, je možné nasadit terapii acyklovirem.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: