Opar v těhotenství

Dobrý den, chci se zeptat, pracuji v kanceláři s těhotnou kolegyní cca 7-8 měsíc těhotenství. Na ústech se mi zřejmě udělal malý opar. Je to nějaký problém, který by ji mohl nějak ohrozit? Může se ode mě nějak nakazit? Díky Ivan

Odpověď odborníka:

Ne, nemusíte mít obavy, pokud nastávající maminka někdy v minulosti opar měla, tak je ona i dítě chráněno. A i kdyby ne, pokud se s ní nebudete líbat, neměl by to být problém.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: