Opar v těhotenství

Dobrý den, jsem v 8tt a mám opar na rtu. Na opary trpím již od dětství. Na opary mi nejvíce zabírá Zovirax. Bohužel jsem ho včera použila, ale až pak jsem se dočetla, že se nesmí v těhotenství používat. Nyní používám Tea Tree Oil. Chtěla jsem se zeptat, zda opar může miminku ublížit a zda jsem mu Zoviraxem ublížila? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivano! Opary na rtu (herpes labialis) nejsou pro miminko rizikové, virus se nešíří po těle a neohrožuje tak plod. Při jednorázovém místním použití zoviraxu je riziko postižení plodu zcela minimální, léčiva místně používaná do těla vnášejí velmi malé množství účinné látky.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: