Opar v těhotenství

Jsem v 7tt, na očním víčku se mi udělal opar. Asi 10x do roka se mi na víčku nebo na rtu opar udělá, sám se do 10 ti dnů zhojí. Jsem zdráva , imunitu mám v pořádku. Jaké riziko představuje tato reaktivace oparu pro plod. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to se nikdy nedá nijak předvídat, pokud ale máte dobrou imunitu, riziko nehrozí. Kdyby došlo k napadení plodu, došlo by v tak časné fázi těhotenství nejspíše k jeho potracení, efekt se nazývá : vše nebo nic /bud zůstane nebo odejde potratem/ . Ale ve vašem případě /trpíte na opary/ bych si koupila v lékárně prostředek na viry / má různé názvy, je to mastička, poradí vám lékárník/ a v případě již jen podezření na aktivaci oparu bych jej začala potírat mastičkou. Pozdější aplikace již není moc účinná. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: