Opar v těhotenství

Dobrý den, jsem nyní ve 21.týdnu těhotenství. V průběhu těhotenství jsem již opar asi 2x měla. Vždy jen jeden malý. Teď mám ale horní ret posetý opary. Zkoušela jsem na to droždí, cannadent, ale to se mi naopak víc rozjelo a nateklo. Používala jsem Herpesin. Mohu ho i teď používat? A ještě se zeptám, jestli mohu mastí a velkými opary miminku uškodit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Vlastní infekce miminku neškodí, krémy byste používat neměla. Celková léčba tabletami je v těhotenství kontraindikovaná, takže se s tím nedá nic dělat.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Genitální opar a těhotenství | Od: Andrea | 18.11.2015 12:29
Dobrý den, už po třetí mě trápí genitální opar v oblasti konečníku(během třech měsíců). Užívám prášky herpesin a mast herpesin a s přítelem máme od té doby velmi omezený styk. Snažím se zvýšit si imunitu B-complexem, rybím tukem a homeopatiky. Ráda bych otěhotněla, ale lékaři mi říkají, že to mám posunout minimálně o rok než se vyléčím. Je riziko ovlivnění vývoje plodu pokud bych otěhotněla mezi recidivami herpesu? Děkuji.
reagovat
re:Genitální opar a těhotenství | Od: uLékaře.cz | 18.11.2015 15:56
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: