Opar v těhotenství

Dobrý den, jsem v 15 týdnu a vytvořil se mi poměrně velký opar vedle úst (ne na rtu). Je možné opar v těhotenství potírat nezředěným tea tree oil kvůli vysušení? Je opar v těhotenství nebezpečný pro plod? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Opar rtu u těhotné může být komplikován generalizací viru, tedy jeho průnikem do krve. Krevní cestou se virus herpes simplex typu 1 dostává přes placentu k plodu, který infikuje. Pokud k tomu dojde v prvních 20 týdnech těhotenství, hrozí vznik vrozených vad plodu.Samozřejmě že je to krajní nepravděpodobná možnost,ale bylo by vhodné konsultovat dermatologa Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: