Opar v tehotenstvi

Vazeny pane doktore, jsem v 8tt a udelal se mi poprve v zivote opar na rtu. Cetla jsem, ze to muze byt pro plod nebezpecne, kdyz nemam protilatky. Prosim o vas nazor a take jak se mam ubranit dalsimu oparu zvlast v tehotenstvi. dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mileno! Poškození plodu nelze vyloučit, ale nejspíš o nic vážného nepůjde. To, že se Vám udělal první opar neznamená, že virus v těle nosíte již dlouho. Pokud jste nakažena virem oparu, je tvorba dalších oparů obvykle pro dítě bez nebezpečí. Opary vyskakují při oslabení organismu - prochladnutí, stresu, nemoci, někdy i po úleku...

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: