Operace

Dobry den pan doktor,uz som sam pred casom pisal.Bol som odvtedy aj magn-rezonanacii,a ostal som prekvapeny.Ked ma operovali na stvavec,,L2,,myslel som si ze mi ho aj vyrovnaju,,tym kostnym cementom,,no na snikoch z mag-rezonancie vidno ze nie,stavec mi nechali tak ako to vidno,no premostili mito,titanom a srobami.Mal som uraz a diagnoza znela fractura L2,, robili mi podla spravy,,stabil.transpedicularisL1-3 Viper. Chcel by som sa opytata ci sa to bezne takto robi,ci tam nestacilo,ten stavec ,,zarovnat ,,a nie srobovat to.Ako aj sa opytat ci aj s takymto stavcom mozem pracovat ako vodic z povolania,ci sa tie sroby z chrbta aj vyberaju ,lebo mne povedali ze nie,ze to tam uz ostane.Zaodpoved Vam vopred Dakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, postup je správný. Při vertbroplastice, tj. zpevnění poraněného obratle cementem (mimo jiné operace pro zlomeniny při řídnutí kostí), by nejspíše došlo k úniku cementu minimálně do poraněné ploténky. Proto je "přemostění" poraněného obratle transpedikulárním fixátorem správné řešení. Až dojde ke kostnímu zhojení, je možné fixátor i odstranit. Není to ale nutné a většinou se fixátor ponechává. Až se páteř kostěně zahojí, snesete plnou zátěž. Další postup konzultujte s Vaším operatérem.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: