Operace

Zdravím, chci se zeptat jestli po vyoperování nádoru prsu musí mit člověk jeste chemoterapii nebo ozařování a nebo jestli staci jen operace

Odpověď odborníka:

Milá Barbaro, záleží na typu nádoru. Pokud je zhoubný a byla jen částečná operace, pak by měla následovat ozařování, a také záleží na věku nemocné. Nad 75 let se od ozařování může v určitých případech upustit. Co se týče chemoterapie závisí na opět na typu a velikosti nádoru a věku pacientky.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: