Operace

Dobrý den jsem po operaci vyhřezlé ploténky L5-S1 operace byla před 7.měsíci meztím už jsem byl i v léčebných lázni.Bolesti zad mám pořád a střilý my to do obou nohou v míšním kanálku zustaly zkrusty v nemocnicic my daly ještě náké rehabka jinak to neřeší prosím o radu co stím děkuji

Odpověď odborníka:

Bolesti, které vypadají, že jsou od vyhřezlé ploténky nejsou vždy opravdu od vyhřezlé ploténky. Operace by nebyla prováděny, pokud by tak tomu nebylo. nyní jste v situaci, kdy nejhorší nebezpečí bylo operačně oddáleno. Příčina výhřezu ploténkyvšak evidentně ne. Proto máte pouze dvě možnosti, buď vyhledat lékaře, který pracuje " aktivně fyzioterapeuticky" a ten bude současně léčit, soiučasně doporučí cílené cviky, abyste mohl páteř opět stabilizovat a nehrozila další operace a současně pozná, pokud by tomu tak bylo již nyní a operace opravdu neodstranila kompletní problém( což však opravdu nebývá , to by byla opravdu neuvěřitelná náhoda)..a druhá cesta je, že bude léčbu sice provádět běžný fyzioterapeut, ale má vedení a dohled lékaře. samostatně prostě nemůže být dostatečně úspěšný. Lékař, který takto pracvuje bývá často neurolog, TV lékař, sprotovní nebo rehabilitační lékař.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: