Operace a vysoký tlak

Dobrý den, mám za 5 dnů plánovanou operaci páteře.Konkrétně plotýnky C6/7. dnes na předoperačním mi naměřili vysoký tlak 180,nejsem léčená na tlak. chci se zeptat ,je to velký problém kvůli operaci,bude nutné odložit výkon nebo se to dá zvládnout a případně tlak začít léčit po operaci..děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neléčený vysoký tlak je opravdu problém, který může vést k odložení operace. Ale z jedné hodnoty se nedá určit diagnóza. Pravděpodobnější je, že se Vám tlak zvýšil ze stresu před operací. Pokud se u Vás vysoké hodnoty tlaku naměří opakovaně, pak bude vhodné začít s režimovými opatřeními (redukce hmotnosti, omezení solení, tělesný pohyb), ev. při nedostatečném efektu nasadit medikaci, což je v kompetenci praktického lékaře. Zdravím Vás.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: