Operace achilovy paty

Dobrý den,syna čeká operace achilovy paty z důvodů zkrácení šlachy.Syn se narodil z polohovou vadou chodidla,do 1 roku jsme cvičili,poté nám bylo doporučeno kupovat kvalitní obuv a boty obouvat opačně do 3 let.Pak léčba přestla.Synovi je 12 let a přibližně 2 roky při větší zátěži ho bolí chodidlo a špatně se nu došlapuje na něj.Na dotyk je i šlacha bolestívá. Chtěla jsem se zeptat co operace obnáší a jaká rizika jsou?V různých diskusích jsem se dočetla že po úrazech achilovy paty přetrvávají obtíže i po operaci.Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud je příčinou synových obtíží zkrácení šlachy, jiná než operační terapie nemá šanci na úspěch. Kromě bolestí při chůzi dochází při špatném došlapu i k poruchám držení těla a změnám pátěře, proto je velmi vhodné tuto vadu včas odstranit a nečekat do dospělosti, kdy by se problémy již trvale zafixovaly. Rizika operace jsou stajná jako u každé jiné operace, nic neobvyklého. Po operaci mohou nějakou dobu přetrvávat bolesti, ale ty by měly postupně i následkem vhodné rehabilitace ustoupit. Pokud máte pochybnosti, pohovořte si o tom podrobně se svým ortopedem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: