Operace ano či ne????

Dobrý den, prosím o konsultaci zda operovat či ne. ŠŽ asymetricky zvěca 26 tšená v prospěch LL, PL 23x25x50 mm, objem cca 13 ml, LL 32x32x50 mm, objem 26 ml, istmus šíře cca 3 mm. Oba laloky jsou velmi hrubé-uzlovité struktury.LL zasahuje částečně retrosternálně a odtlačuje tracheu doprava.Okolí bez adenopatie. Cytologie odpovídá punkci Hashimotovy thyreoiditis. II. benigní nález. Děkuji za odpověď, bojim se o hlas. Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemáte nějaké zásadní kontraindikace, volila bych operaci. Ve stadiu, kdy je štítná žláza již tak velká, že zasahuje za hrudní kost a odlačuje dýchací trubici, nejsou moc jiné alternativy léčby a je vysoká pravděpodobnost dalšího růstu žlázy, který bude stav dále zhoršovat. Operovala bych, dokud nezačnete mít dechové či jiné obtíže. Poranění hlasového nervu je dnes již vzácností. Vidím, že jste z Prahy - osobně mám výborné zkušnosti s operatéri na ORL klinice FN Motol. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: