Operace ano či ne

Hezký den, mému otci bylo 65 let a jeho diagnoza zní: S400-ruptura RHP ramene (kompletní ruptura rotárové manžety - podezření i na poškození ventrokroniálního okraje glenoid.labra.Byla doporučena operace ovšem s výsledkem nejistým. otec nemůžu zvednout ruku až nahoru, zvažuje, zda na operaci jít či ne. Prosím,i vzhledem k otcovo věku, jaká bývá úspěšnost této operace, doporučil byste ji absolvovat? Děkuji za odpověď. R.

Odpověď odborníka:

Jistěže zálěží na veikosti pathologické změny v oblasti ramene, výsledek skutečně nemusí radikálně stav změnit. Artsoskopický přístup je velmi šetrný k rameni, stav může značně zlepšit až upravit. Samozřejmě zálěží na pooperační péči , pohybové a fyzikální léčbě na rehabilitaci a na aktivitě púacienta. Stran věku , nehodnotil bych tento věk tak, že možnou operaci výrazně omezuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x