Operace branicni kyly

Dobrý den, jsem rok po operaci brániční kýly. Jak si upravit jídelníček vím, jak se stravovat také. Chtěla bych se zeptat, čeho se vyvarovat, aby se tato kýla neobjevila znovu-např.jak to je se zvedáním těžkých břemen. Těžké nákupy se snažím nenosit, jak to třeba je s nošením baťohu na výletě....nevím, zda moje obavy nejsou přehnané, ale chci se vyvarovat všeho, co by mohlo ovlivnit znovuvytvoření této kýly. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvedání břemen není příliš vhodná činnost, i když nemá takový vliv jako třeba u břišní kýly. Nicméně neuděláte chybu, když si osvojíte správnou techniku zvedání břemen (zvedá se z dřepu, nikoli z předklonu, hmotnost břemene se má rozložit na co největší plochu..). Batoh na výletě nosit můžete, zejména pokud bude mít kvalitní nosnou konstrukci s kvalitním bederním pásem a bude Vám dobře sedět na zádech (nebude Vám ani velký, ani malý). Neměla byste pokud možno pracovat v předklonu a také je třeba s rozvahou volit cviky na posílení břišního svalstva. Blíže by Vám, s ohledem na Váš konkrétní stav (tělesná hmotnost, typ postavy, přidružená onemocění..) poradil rehabilitační lékař nebo obecně RHB pracovník. Také je vhodné například o maximální vhodné nošené hmotnosti (batoh na výletě...) se poradit s ošetřujícím lékařem - opět aby rozvaha byla provedena na základě znalosti celkového stravu.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: