Operace fibroadenomu a těhotenství

Dobrý den. Jsem čtyři dny po operaci prsu -odstranění fibroadenomu. Je nějaké riziko, pokud bych krátce po operaci otěhotněla? Jaké? (?Riziko růstu dalšího útvaru?...?) Pokud ano, jak dlouho bych měla počkat?. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, fibroadenom je nezhoubný útvar, na který mají ale podstatný vliv hormonální hladiny. Proto bych raději počkala cca 2-3 měsíce, docházela na pooperační kontroly a teprve potom, když by bylo všechno v pořádku /včetně operační rány, někomu se i v časném těhotenství prsy zvětšují/, se začněte pokoušet o těhotenství. Pokud by se "zadařilo " dříve, nikdo vám předem neodhadne, jaký by měly hormonální změny na F-A vliv, ale lepší je prevence (tedy počkat). Podle vašeho věku (do 30let) rozhodně nemáte ohledně těhotenství žádné nebezpečí z prodlení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: