Operace inkontinence před nebo po těhotenství

Pani doktorko - je mi 42 let. Mám problém s únikem moči. Myslím, že to je stresová inkontinence. Byla jsem u doktora a rozhodli se mi pomoci a jdu na operaci. Co bych ale rada věděla, že když podstoupíte tuto operaci a za nějaký čas otěhotníte, jestli se tyto problémy mohou vrátit zpět. Děkuji za odpověď, Šárka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Šárko. Samotné těhotenství a porod může inkontinenci vyvolat či již vzniklou zhoršit. Proto - pokud ještě plánujete graviditu, je vhodné nyní řešit inkontinenci konzervativně a operaci podstoupit až po porodu.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: