Operace karpálního tunelu

Dobrý den, prosím o radu. Na pravé ruce mám diagnostikovaný karpální tunel. Dle EMG stupeň lehký(EMG provedeno v 7/2012). Obtíže trvají už 5 let. Rehabilitace měla dosud mizivé výsledky. Nyní jsou obtíže po 2. obstřiku malé. Neurog navrhl konzerv. léčbu, ale ortoped navrhuje operaci. Noční bolesti a brnění před obstřikem byly někdy i dost silné. Je v tomto případě operace předčasná, nebo je pak efekt operace větší, když se operuje dřív? A nemá na výsledek EMG vliv, že byl proveden obstřik a obtíže v době vyšetření téměř zmizely?Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud nejsou závaýnější potíže je vhodné s operací počkat, potíže mohou i odeznít. Ne vždy jsou potíže jen s oblasti zápěstí, Účast má i krční pateř.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: