Operace kolene

Zdravím, jsem po operaci kolene, ve zprávě mám toto: Nález nepoškozených obou menisků v koleni, dokonce i nepoškozený LCA v koleni, chrupavka na obou kondylech femoru bez porušení. Jednoznačný ale nález v oblasti med. facety pately, kde uvolněná chrupavka velikosti 2x1 cm a na kl. ploše femoru v místě sulku a med. kondylu je ložisko po uvolněné chrupavce a volné tělísko z této oblasti nalezeno volně plavající v suprapatelárním recesu- je velikost 3x1 cm- provedeno odstranění obou volných těles a ložiska zarovnána pomocí kleští a shaweru. Na med. straně suprapatelárně je i ložisko prokrvácené synovie svědčící pro stav krvácení z této oblasti po natržení pouzdra a med. postraního vazu kolena. Proveden výplach kloubu, Redon do kolena a bandáž. Mohli by jste mi prosím objasnit co tohle všechno pro mě znamená? Doktor mi řekl, že to bude tak na 3 měsíce léčby, jak to vydíte vy? Kdy se budu moct vrátit ke sportu? Dělám šerm. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ve vašem kolenním kloubu došlo k "utržení" části chrupavky na zadní ploše čéšky, k natržení kloubního pouzdra a postranního vazu. I když byly volné části chrupavky odstraněny, ostatní poškození trvá a bude trvat skutečně řadu týdnů, než se vše zhojí. Ale chybějící chrupavka znovu nenaroste a koleno bude již trvale více zatěžováno a hrozí i předčasný rozvoj artrosy. Dbejte všech léčebných opatření, dodržujte dostatečnou dobu klidový režim. O dalším sportování se bude moci rozhodnout až ve chvíli, kdy bude kloub zahojen.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: