Operace kolene

Dobrý den,je mi 15 let a lékař na ortopedii mi zjistil,že mám křivé koleno ve špatném úhlu a že je nutná operace,ale že na ni mohu jít až za 2 roky,kvůli dovyvinutí kolene.Mám velké bolesti a proto sem se chtěla zeptat jestli by operace nešla udělat aspoň o rok dříve. Předem děkuji za odpověď. Irena Š.

Odpověď odborníka:

Je mnoho faktorů, které vedou k bolestem kolena, změna osy je jedním z nich,ale k odpovědi je třeba znát více podkladů. Stav kolena klinicky, rozsah hybnosti, místní bolestiovost, výskyt bolesti a rtg snímek kolena Proto, abyste se ujistila, že postup je správný máte možnost tak zvaného druhého pohledu, vyšetření u jiného ortopeda kam se dostavte s dosavadní dokumentaci k vyšetření. Potom dle doporučení obou postupujte. Často je u rychle dopsívajuících nebezpečí chondropatie, poruchy chrupavky čéky a kolena , příčinou kromě jiných faktorů je přetížení kolena, kzeré je třeba omezit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: