Operace kolene - ask

Dobrý den, prosím o radu, zda je nezbytná operace pravého kolene. Před 2 měsíci jsem si udělala něco s kolenem (jen při čištění oken), 2x mi brali vodu z kolene a dost to bolelo, hned jsem byla posílána na ASK kolene, ale zažádala jsem si o MR, která se provedla až za 2 měsíce, kvůli čekací době 25/11/2013. Zde bylo zjištěno: drobná trhlina spodní plošky med. menisku v zadním rohu, mírné rozvláknění LCA a hran. mn. tekutiny v kol. kl. s lehčími endemt. změnami Hofova těl. svědčí pro mírnou synovitidu. Teď jsem objednaná na ASK, ale opět až za 2 měsíce. TEĎ KOLENO ANI NEBOLÍ, JEN TAM NĚKDY PŘESKAKUJE A CÍTÍM TAM SPÍŠ TLAK A NELZE HO 100% OHNOUT (trochu bolí). Mám 20 měs. dceru a je mi 29let. Chci být OK (hlavně kvůli dceři). Otázkou je: ZDA JE OPERACE PŘI TOMTO ZJIŠTĚNÍ Z MR NUTNÁ, ČI SE TO NĚJAK ZHOJÍ SAMO, bojím se, aby to nebylo po operaci ještě horší NEBO když s tím nic dělat nebudu. Bylo mi řečeno, že meniskus se sám nezhojí. Moc Vám děkuji za názor a radu, co mám dělat.

Odpověď odborníka:

Operace menisku je dle vašeho popisu plně na místě, je provedena artroskopicky, s jemným přístupem a vaše potíže by měla zcela vyřešit. Trhlina menisku se spontánně nezhojí. Potíže by byly trvalé.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: