Operace konečníku

Dobrý den, poměrně hodně let let jsem trpěl na hemeroidy. Ze začátku jsem to řešil tím, že jsem si pořídil bidet místo papíru, ale nakonec jsem byl přeci jen donucen navštívit lékaře. Ten mi diagnostikoval hemeroidy III. a IV. stupně a doporučil operaci dle Longa. Jenomže já trpím sexuální úchylkou (anální praktiky) a tak jsem raději svůj problém konzultoval mailem s lékařem co nejdál od mého bydliště (Praha). Ten mi okamžitě Longovu metodu s ohledem na moji úchylku označil jako nevhodnou a pozval mně na vyšetření. Zde upřesnil, že to, co můj lékař v místě bydliště považoval za hemeroidy IV. stupně jsou ve skutečnosti nějaké kožní řasy (marasca) a doporučil klasickou operaci těch hemeroidů + kosmetickou operaci na odstranění těch kožních řas (byly dost velké). Asi rok jsem se rozhodoval (bylo mi řečeno, že ta klasická operace je o hodně bolestivější, než ta Longova), ale nakonec jsem se rozhodl ji podstoupit. Samotná operace i první dva dny byly v pohodě, nechápal jsem ty řeči o bolesti. To jsem pochopil při první stolici, kdy jsem doslova řval bolestí a "krve bylo jako z vola". To nejhorší je teď už ale pryč, jsem více než dva měsíce po operaci, jenomže bolest při stolici přetrvává. Dodnes kvůli bolesti raději beru Lactulozu, zkoušel jsem i glycerinové čípky a klystýry. Ta lactulóza má v partnerském životě nepříjemné vedlejší účinky (plynatost), ty čípky při zavádění relativně bolí, nejlepší je ten klystýr (tenkou hadičkou). Jenomže to je dost extrém. Byla mi doporučena mast Proktis-M a masírovat si prstem konečník, jenomže i ten prst poměrně hodně bolí - a to jsem dříve díky mé sexuální úchylce bez problémů praktikoval i fisting. Devět týdnů od operace se mi už zdá dost na to, abych už s tím neměl žádné problémy.... Znamená to, že tento stav už je definitivní, že už budu mít stále problémy i se stolicí, a že můžu nadobro zapomenout i na ty mé sexuální aktivity ? Teď, když jsem po rozvodu našel partnerku, která mojí úchylku akceptuje ? Beru antidepresiva (Trittico 300mg a Valdoxan 25mg), mám teď v sexu problémy s erekcí a to anální dráždění bylo jediné, co mi pomáhalo dokončit sexuální styk s mojí partnerkou. Teď se mi daří dokončit tak jeden styk ze tří pokusů, domnívám se, že na to mají vliv i ta antidepresiva, ale to anální dráždění mně hodně pomáhalo. Teď to vůbec nejde provádět a já mám obavy o můj další sexuální život. Ta antidepresiva jsem (neúspěšně) zkoušel vysadit, takže ty anální praktiky jsou teď jediná moje šance... Je mi 53 let a doufal jsem, že se sexem nebude konec tak brzo.... Je pro mně nějaké řešení ? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, díky za důvěru, ale nejsem proctolog ani sexuolog. Nutno zkonstatovat, že anální tkáň je velmi jemná a křehká a na sex není stavěná. K těmto praktikám je nutno přistupovat opravdu s největší šetrností. Myslím, že stav by se ještě měl zlepšit. Každopádně konzultujte specialistu.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x