Operace krční páteře

Pane doktore chci se ještě zeptat ohledně mé diagnózy asi mě čeká operace krční páteře jestli tomu dobře rozumím.mockrát děkuji za vaše odpovědi zde je můj prvni dotaz aby jste věděl o co jde děkuji. Mám dotaz ohledně vyšetření na mag.rezonanci.Můžete mi prosím vysvětlit tento nález.Naprimena lordoza,spondyloza,osteochondroz a C5/6 a C6/7 s dorzalnimi a uncovertebralnimi osteofyty,které působí tlak na michu a kořeny oboustranně s maximem C5/6 Měkký výhrez ani lozisk.změny v míše neprokazujeme. Mám bolesti ramennich kloubů,brnění ruky,bolesti hlavy a časté nevolnosti.mockrát děkuji za odpověď. Odpověď odborníka: Dobrý den. Nález Vaše potíže vysvětluje - máte opotřebované meziobratlové ploténky mezi 5. až 7.krčním obratlem z kostěnými výrůstky z obratlových těl , které tlačí v této oblasti na míchu a vyvolávají potíže. Doporučuji vyšetření neurologem MUDr. Miroslav SkotákMUDr. Miroslav Skoták Specializace: Ortopedie Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

Odpověď odborníka:

Zcela souhlasím s doporučením ortopeda, neurolog určitě vyloučí nutnost operace, ta není z popisu jasná. Spíše to vypadá na nutnost " aktivní fyzioterapeutické" léčby, což v takovéto situacvi musí provádět lékařř, který takto pracuje. Často to bývá neurolog, bohužel není jich mnoho. V Praze a v brně bych Vás mohl pozvat do poradny své. Správná léčba a vaše cvičení( ale až po léčebném zásahu a cíleném vyšetření, které ukáže , jaké cviky mají smysl( určitě situaci zlepší, zda je však potřeba i neurochirurgického zákroku, či mikrobneuropchir., to lze až dle průběhu aktivní léčby.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: